Ontdek de impactvolle partnerschappen die onze missie ondersteunen en versterken. Door samen te werken bereiken we meer.
Deze organisaties hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan onze missie door hun langdurige steun en betrokkenheid.
Ontmoetingskerk Nijmegen biedt ons ruimte voor bijeenkomsten. Ook werken we samen met de Klaasmarkt.
We zijn partner in het netwerk van lokale boeren, makers, winkels en restaurants De Streek op Tafel.
Het steunpunt energietransitie is een netwerkorganisatie van alle bottum-up energie-initiatieven in de regio Nijmegen. Veel kennis dus. Ook helpt het steunpunt ons met het vormen van een energiecollectief.
Met studenten van de opleiding Dienstverlening van ROC Nijmegen werken we samen aan het Generation Wise project. In het kader van een maatschappelijke stage leggen studenten verbindingen tussen ouderen en jongeren in de wijk en met de projecten van de Wijkmakerij. Natuurlijk sluiten we hierbij aan bij de eigen interesses en talenten van de studenten.
We maken gebruik van de huiskamer in de Talisflat in Weezenhof 4100. Daar werken we (meestal op dinsdagochtend) samen aan de projecten van de Wijkmakerij. Ook het legpuzzelruilen doen we hier en soms organiseren we hier een wijkproeverij. Met Talis zijn we ook in gesprek over opdrachten voor het klusbedrijf.
Yvonne Haneman van Ground8 is een kennispartner van de Wijkmakerij. Samen met Transitiereizen levert Ground8 diepgaande kennis en concepten over transformatie en wijkprocessen in daad, woord en beeld.
We werken samen met LSAbewoners en zijn onderdeel van het netwerk Buurtenergie. We maken dankbaar gebruik van de kennis en ervaring van andere initiatieven in Nederland. LSA bewoners ondersteunt ons met de stichtingsvorming en financieel bij de verkenning van het klusbedrijf en het vormen van een energiecollectief.
We zijn aangesloten bij dit netwerk van organisaties die samenwerken aan gezonde mensen in een gezonde stad. De kracht komt uit het netwerk zelf: door gezamenlijke activiteiten, kennisuitwisseling en ontmoetingen.
Met het project Het Blauwe Bordje is de Wijkmakerij geselecteerd als Kern met Pit. Als het ons lukt om in 2024 10 huiskamerrestaurants te openen ontvangen we €1.000,-.
Samen met de Driestroom en de Moderne Devotie onderzoeken we of we samen met bewoners en deelnemers van arbeidsmatige dagbesteding een groepje "alledaagse dienstverlening" kunnen opzetten. Stap voor stap kunnen we toewerken naar activiteiten die passen bij de deelnemers, de plek, de bewoners en de buurt.
Het goed gelezen wijkblad de Dukenburger biedt ons elke editie ruimte om nieuwe ontwikkelingen en evenementen te communiceren met de wijk.
Welzijnsorganisatie Bindkracht 10 helpt ons met het leggen van verbindingen met inwoners en organisaties in de wijk.
Samen met Michael Thunnissen van Duidelijk Services en Giliam Conradi van Stichting Present Nijmegen aan de opzet van een klusbedrijf voor de wijk.
Wiltgroei is een Nijmeegs collectief van veranderaars die werken aan menswaardige systemen. Wiltgroei heeft een leuk filmpje gemaakt over onze groeninitiatieven Herbies & More, een Wijk vol eetbaar groen en het Blauwe Bordje.
Transitiereizen is de way of life van Carla Onderdelinden en Patricia van der Haak en is een belangrijke kennispartners van de Wijkmakerij. Transitiereizen levert samen met Ground8 diepgaande kennis en concepten over transformatie en wijkprocessen, wijkbedrijven en nieuwe businessmodellen in daad, woord en beeld.
De gemeente Nijmegen heeft ons een kleine opstartsubsidie gegeven voor het maken van de website en het vormen van een stichting. De gemeente denkt mee over een wijk vol eetbaar groen en Dukenburg Schoon en geeft ruimte aan inwoners om inrichting en beheer van plantsoenen over te nemen.